25. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Domácí lasagne bez masa
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte nápad na lahodnou bezmasou večeři? Vyzkoušejte naši domácí lasagni bez masa! Tato klasická italská specialita se připravuje s vrstvami chutného těsta, sýra a zeleniny. Bezmasá varianta obsahuje štědrou směs oliv, rajčat, cibule, papriky a bylinek, které společně vytvářejí skvělou chuťovou symfonii. Naše receptura je jednoduchá a snadno přizpůsobitelná podle vašich preferencí, například přidáním další zeleniny nebo hub. Sladká rajčatová omáčka je zde perfektně kombinována s vrstvami křehkého těsta, které se na lasagni tvoří. Nechte se pohladit vůní italských bylinek a vyzkoušejte tento skvělý recept na domácí lasagne bez masa ještě dnes!

Suroviny

  • 9 plátků sušených lasagní
  • 300 g mletého tofu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 400 g rajčatového pyré
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra (např. parmazán nebo eidam)

Postup

  1. Plátky lasagní spařte v horké vodě, aby změkly.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte rozmačkaný česnek a mleté tofu. Smažte, dokud tofu nezezlátne.
  4. Přidejte rajčatové pyré, sušené bylinky, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhustne.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C.
  6. Vymažte zapékací misku olejem a na dno dejte jednu vrstvu sušených lasagní.
  7. Přidejte na vrstvu lasagní polovinu tofu omáčky. Opět položte vrstvu lasagní a pokračujte s další polovinou omáčky.
  8. Na vrch posypte strouhaný sýr.
  9. Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud sýr neztuhne a lasagne nezačnou hnědnout.
  10. Před podáváním nechte lehce vychladnout a krájejte na porce. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *