22. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutný domácí italský ragú – recept.
Tento lákavý recept vám umožní si vychutnat skvělou chuť italského ragú přímo ve vašem domově. Tradiční jemné omáčky, která se sladce vanilková, zaručí nezapomenutelnou zážitek pro vaše chuťové pohárky. S použitím čerstvých a kvalitních ingrediencí jako je hovězí maso, rajčata a bylinky, se postaráte o vynikající chuťový zážitek. Připravte si tento výjimečný italský pokrm a uchváťte své blízké nezapomenutelnou večeří.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 400 g rajčatového pyré
- 250 ml červeného vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rajčatového koncentrátu
- sůl, pepř, sušené bylinky (oregano, bazalka, tymián)
Postup
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme ho dozlatova zezlátnout.
- Přidáme rajčatový koncentrát, promícháme a zalijeme červeným vínem.
- Necháme víno vypařit a přidáme rajčatové pyré.
- Kořeníme solí, pepřem a sušenými bylinkami.
- Povaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud se maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
- Pokud je ragú příliš husté, můžeme přidat trochu vody.
- Servírujeme s těstovinami nebo s chlebem.