15. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Domácí italské tiramisu s mascarpone
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo pravého italského tiramisu s naším osvědčeným receptem, který vám přináší křehké vrstvy savoiardy, bohatý mascarpone krém a dokonalý dotek espresso kávy. Učte se, jak připravit tento oblíbený dezert krok za krokem a zaujměte své hosty domácí verzí této klasické italské pochoutky. Perfektní pro každou příležitost!

Suroviny

  • 500 g mascarpone
  • 4 velké vejce
  • 100 g cukru
  • 300 ml silného espresso kávy, ochlazené
  • 200 g piškotů
  • 2 lžíce kakaa na posypání
  • Amaretto nebo jiný likér (volitelné)

Postup

  1. Rozdělte vejce na bílky a žloutky. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé a pěnivé směsi.
  2. Přidejte mascarpone k vyšlehaným žloutkům a důkladně promíchejte do hladka.
  3. V jiné míse vyšlehejte bílky, dokud nevytvoří tuhý sníh.
  4. Pomalu a opatrně vmíchejte sníh z bílků do směsi mascarpone a žloutků, aby směs zůstala vzdušná.
  5. V misce smíchejte espresso s 2-3 lžícemi likéru, pokud používáte.
  6. Piškoty namočte v kávové směsi jen na krátký okamžik a vykládejte jimi dno formy.
  7. Na vrstvu namočených piškotů nanesete polovinu mascarpone směsi.
  8. Opakujte vrstvení s další vrstvou namočených piškotů a zbylou mascarpone směsí.
  9. Tiramisu dejte do lednice na nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc, aby se chutě dobře spojily.
  10. Před podáváním posypte povrch tiramisu kakaem pomocí síta pro rovnoměrnou vrstvu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *