10. 1. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Domácí italské tiramisu
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo pravého italského dezertu s naším receptem na domácí tiramisu! Tento klasický italský zákusek kombinuje sametově jemný mascarpone, aromatický espresso a lahodné piškoty, posypané bohatou vrstvou kakaového prášku. Náš recept krok za krokem vás naučí, jak připravit autentické tiramisu, které oslní na jakékoliv slavnostní tabuli. Ideální pro milovníky kávy a sladké pochoutky, které jsou snadné na přípravu a nezapomenutelné na chuť. Vyzkoušejte domácí tiramisu jako dokonalý závěr jakékoliv večeře nebo prostě jako luxusní pamlsek k vaší oblíbené kávě.

Suroviny

  • 500 g mascarpone
  • 3 velké vejce (odděleně bílky a žloutky)
  • 100 g cukru krupice
  • 200 ml silného espresa (chladného)
  • 300 g dámských pečiv (ladyfingers)
  • 30 ml amaretta nebo rumu (volitelné)
  • Kakao na posypání

Postup

  1. Nejdříve oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké, světlé pěny.
  2. Přidejte mascarpone k vyšlehaným žloutkům a míchejte do hladka.
  3. Ve samostatné misce vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
  4. Opatrně vmíchejte bílky do směsi mascarpone a žloutků, abyste získali vzdušnou a lehkou texturu.
  5. V misce smíchejte espreso s amarettem nebo rumem.
  6. Jednotlivé dámské pečivo namočte krátkodobě do kávové směsi. Pečivo by mělo být namočené, ale ne rozmočené.
  7. Na dno formy klademe vrstvu namočených dámských pečiva, překryjeme je vrstvou krému.
  8. Opakujte vrstvení, dokud nevyčerpáte suroviny, zakončete vrstvou krému.
  9. Pokryjte a nechte odpočívat v chladničce nejméně 4 hodiny, ideálně přes noc.
  10. Před podáváním posypte povrch tiramisu kakao práškem pomocí síta pro rovnoměrné rozprostření.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *