17. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo pravé italské kuchyně s naším receptem na domácí tagliatelle s pestem. Učíme vás, jak připravit těstoviny od začátku a skvěle je doplnit čerstvým, aromatickým pestem. Ideální recept pro romantické večeře nebo rodinné oslavy. Užijte si autentické italské tagliatelle, které jsou nejen chutné, ale i jednoduché na přípravu. Krok za krokem vás provedeme výrobou těstovin i pestem plným bazalky, piniových oříšků a parmezánu. Buďte šéfkuchařem ve své kuchyni s naším snadným a přitažlivým receptem!
Suroviny
- 200 g tagliatelle
- 100 g čerstvé bazalky
- 50 g parmazánu
- 30 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Nechte pasta vodu začít vařit. Přidejte trochu soli.
- Během čekání na vodu připravte pesto. Do mixéru dejte čerstvou bazalku, piniové oříšky, nastrouhaný parmazán a oloupané česneky.
- Mixujte a postupně přidávejte olivový olej, dokud není směs hladká. Ochutnejte a případně dosolte a opepřete.
- Když je voda vařící, vhoďte tagliatelle a vařte dle návodu na balení – obvykle asi 7-10 minut.
- Uvařené těstoviny scedíte a smícháte s připraveným pestem.
- Podávejte ihned, nejlépe posypané dalším parmazánem a čerstvě mletým pepřem.