21. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Domácí italské ravioli s ricottou.
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si sami vytvořit domácí italské ravioli plněné ricotou? Naše jednoduchým návod vám ukáže, jak vyrobit tyto lahodné a autentické italské těstoviny. S trochou času a lásky k vaření, si můžete vychutnat čerstvé ravioli plné krémové a syté ricotty. Příprava je snadná a výsledek stojí za to. Překvapte svou rodinu a přátele tímto výborným jídlem plným italské chuti!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 250 g ricotty
  • 50 g parmezánu
  • 1 vejce (na potření)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do mísy prosijte mouku a udělejte důlek uprostřed.
  2. Nalámeme do něj vejce a opatrně začneme zamíchat a postupně přidávat trochu mouky, dokud vznikne tuhé těsto.
  3. Těsto vyndáme z mísy a důkladně ho prohněteme na pomoučné ploše, dokud nebude elastické a hladké.
  4. Těsto necháme odpočinout 30 minut pod utěrkou.
  5. V mezidobí smícháme ricottu, parmezán, sůl a pepř v míse a vytvoříme náplň.
  6. Těsto rozdělíme na dvě části a každou z nich vyválíme na tenký plát.
  7. Na jeden z plátů těsta na odstřih vykrajujeme kolečka pro ravioli.
  8. Na každé kolečko položíme lžičku náplně, potřeme okraje vajíčkem a zakryjeme druhým plátem těsta.
  9. Okraje těsta důkladně spojíme a vykrajujeme jednotlivé ravioli.
  10. V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme ravioli asi 2-3 minuty, dokud nevylezou na povrch.
  11. Hotová ravioli scedíme a podáváme s oblíbenou omáčkou a posypeme parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *