15. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte výborný recept na domácí italskou pizzu? Nevnímajte se, zde je jednoduchý a lahodný recept, který si zamilujete. Připravte si křehký a chutný těsto, které vás zavede do srdce Itálie. Přidejte si oblíbené ingredience, jako jsou rajčatová omáčka, nastrouhaný sýr a aromatické bylinky. Nechte svou kreativitu vyjít na povrch a vytvořte si vlastní umělecké dílo na talíři. Užijte si tuto skvělou zábavu a vytvořte si domácí italskou pizzu, kterou si užijete s rodinou a přáteli!
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 1 a 1/2 lžičky instantního droždí
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 ml teplé vody
- 200 g rajčatového protlaku
- 200 g plátkové mozzarelly
- 10 cherry rajčat
- 1 čerstvá paprika
- 100 g salámu
- 1 balení sušených oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte mouku, droždí a sůl. Do suché směsi přidejte olivový olej a postupně přilévejte teplou vodu. Těsto vypracujte rukama, dokud není hladké a elastické.
- Těsto nechte v míse v teple kynout 1 hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem. Pokud nemáte čas, můžete použít instantní sušičku na těsto, která urychlí proces kynutí.
- Na pomoučeném vále rozválejte těsto na velikost pizzy. Přeneste těsto na plech s pečícím papírem.
- Rajčatový protlak rovnoměrně rozetřete na těsto, nechte okraj volný. Na rajčatovou omáčku položte plátky mozzarelly, nakrájenou papriku, plátky salámu a cherry rajčata. Posypte sušeným oreganem a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Pizzu pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatě hnědé a mozzarella rozpuštěná. Podávejte teplou.