30. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Domácí italská těstovina Carbonara.
zdroj: Recepty 24/7

Domácí italská těstovina Carbonara – autentický a lahodný recept

Připravte si neodolatelné domácí italské těstoviny Carbonara dle původního receptu. Tato pokrm je známý svou krémovou omáčkou, která se vytváří ze smetany, vajec, sýru Pecorino a slaniny. Suroviny se mísí dohromady přímo na vašem talíři a vytvářejí tak bohaté a plné chuti jídlo. Nechte se okouzlit jedinečnou kombinací ingrediencí, které spolu vytvářejí harmonickou a vyváženou labužnickou zkušenost. Návrat do italské kuchyně je jen pár minut vaření daleko, takže si udělejte tu chvíli a vychutnejte si tuto vynikající těstovinu Carbonara doma.

Suroviny:

  • 250 g italské těstoviny (např. spaghetti)
  • 150 g slaniny (případně pancetty)
  • 2 vajíčka
  • 50 g parmezánu (či pecorino sýra)
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. Těstovinu uvařte ve vroucí osolené vodě dle pokynů na obalu, dokud není al dente.
  3. V hrnci si opečte na olivovém oleji nakrájenou slaninu do křupava.
  4. Mezitím si ve sklenici rozšlehejte vajíčka, přidejte nastrouhaný parmezán a prolisovaný česnek. Dobře promíchejte.
  5. Když je těstovina hotová, scedíme ji a přidáme do hrnce s opečenou slaninou. Necháme pár minut spolu prohřát.
  6. Přilijeme vajíčkovou směs ke těstovině a rychle promícháme. Díky horku z těstoviny se směs při vaření zahřeje a vajíčka ztuhnou, vytvoříme tak krémovou omáčku.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody z uvařené těstoviny.
  8. Ochutnáme a přidáme podle potřeby sůl a pepř.
  9. Servírujeme ihned s čerstvě nasekanou petrželkou a dalším parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *