8. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Domácí italská pizza
zdroj: Recepty 24/7

Chcete ⁢si vychutnat vůni ⁤a chuť ⁢pravé italské pizzy? S naším receptem ⁤na ​domácí italskou​ pizzu ​to ​bude ⁣hračka! Naučíme vás, jak připravit dokonalé⁢ tenké těsto, které je křupavé na okrajích a měkké uprostřed. ⁣Budete‌ mít možnost si vybrat své oblíbené ingredience a vytvořit‌ vlastní kombinaci chutí. S ⁤našimi‍ tipy a triky⁣ na přípravu⁤ a ⁤pečení pizzy, se ⁣stane vaše kuchyně malým italským pekařstvím. ​Nečekejte​ a vyzkoušejte něco nového s naším‍ receptem na domácí italskou ⁢pizzu! ​

Domácí⁤ italská pizza

Suroviny

  • 400 g hladké mouky
  • 1‍ sáček sušeného droždí
  • 1/2 ⁣l teplé ‌vody
  • 2⁤ lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 250‌ g rajčatového protlaku
  • 200 ⁤g nahrubo nastrouhané mozzarelly
  • 100 g oblíbeného plátkového sýra
  • 100 g cherry rajčátek, rozpolovena
  • 4-6 plátků prosciutta
  • bazalka, ‌sušený oregano, sušený česnek – ‍podle ​chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, ‌droždí a sůl.
  2. Přidejte teplou ⁢vodu a olivový olej a hněťte⁤ těsto, dokud nedosáhnete hladké ​konzistence.
  3. Přikryjte mísi ⁢a nechte ‌těsto kynout na teplém místě asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  4. Předehřejte troubu ⁤na 220°C.
  5. Přeneste těsto na pomoučený povrch a rozdělte ho na dvě části. Každou část ⁢rozválejte na tenkou⁢ placku, ​kterou ⁢přesuňte na plech s pečícím papírem.
  6. Namastěte rajčatovým protlakem⁣ a posypeme mozzarellou.
  7. Přidejte plátky sýra, cherry rajčátka​ a prosciutto.
  8. Posypte bazalkou, oreganem ⁣a sušeným česnekem podle ‌chuti.
  9. Pizza pečte v předehřáté troubě ⁣po dobu 12-15 minut, nebo dokud se‌ okraje začnou zlatit.
  10. Vyjměte ⁤z trouby a⁤ nechte ​chvíli vychladnout před krájením. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *