1. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Domácí italská pěstovaná rajčata.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento skvělý recept na domácí italská pěstovaná rajčata, která vás nadchnou svou čerstvostí a chutí. Náš recept vám ukáže, jak snadno si vyrobit tyto chutné rajčata přímo z vaší zahrady. S trochou péče a správnými postupy budete mít výborná rajčata, která budou vynikat ve vašich italských pokrmech. Připravte si tuto italskou lahůdku u vás doma a užijte si šťavnatá a sladká rajčata jako nikdy předtím.

Suroviny

  • 1 kg pěstovaných rajčat
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá bazalka

Postup

  1. Nakrájejte cibuli na tenké plátky a česnek na drobné kousky.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a míchejte, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte rajčata a nechte vařit na středním plameni asi 20 minut, občas promíchávejte.
  5. Smažte rajčata, dokud se nerozvaří a nezměknou.
  6. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  7. Odstavte a nechte vychladnout.
  8. Nakonec přidejte čerstvou bazalku a promíchejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *