11. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na domácí irácký kebab? Nešlape vám to u oblíbeného místního občerstvení? Nezoufejte! Náš recept vám ukáže, jak připravit tento lahodný a autentický jídlo přímo ve vaší kuchyni. Připravte si dokonalý mix masa a koření, které přidává iráckému kebabu neodolatelnou chuť. S naším jednoduchým návodem a tipy na servírování se stanete skutečným šéfkuchařem domácí irácké kuchyně. Překvapte své blízké tímto jedinečným pokrmem plným exotických chutí a vůní. Zažijte kulinářskou cestu do Iráku přímo ve svém domě!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa (může být i hovězí nebo kuřecí)
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mleté kurkumy
- šťáva z 1 citronu
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- olivový olej na pečení
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
- Přidáme cibuli, česnek, kmín, papriku, koriandr, kurkumu, citronovou šťávu, sůl a pepř k mase a důkladně promícháme, aby se všechny přísady spojily.
- Necháme maso marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme marinované maso.
- Smažíme maso z obou stran, dokud není zlatě hnědé a propečené.
- Servírujeme irácký kebab s chlebem, salátem nebo rýží.