11. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Domácí irácký kebab
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na domácí irácký kebab? Nešlape vám to u oblíbeného místního občerstvení? Nezoufejte! Náš recept vám ukáže, jak připravit tento lahodný a autentický jídlo přímo ve vaší kuchyni. Připravte si dokonalý mix masa a koření, které přidává iráckému kebabu neodolatelnou chuť. S naším jednoduchým návodem a tipy na servírování se stanete skutečným šéfkuchařem domácí irácké kuchyně. Překvapte své blízké tímto jedinečným pokrmem plným exotických chutí a vůní. Zažijte kulinářskou cestu do Iráku přímo ve svém domě!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa (může být i hovězí nebo kuřecí)
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • olivový olej na pečení

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
  3. Přidáme cibuli, česnek, kmín, papriku, koriandr, kurkumu, citronovou šťávu, sůl a pepř k mase a důkladně promícháme, aby se všechny přísady spojily.
  4. Necháme maso marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  5. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme marinované maso.
  6. Smažíme maso z obou stran, dokud není zlatě hnědé a propečené.
  7. Servírujeme irácký kebab s chlebem, salátem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *