17. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Domácí falafel s hummusem je lahodná a zdravá chuťová bomba, kterou si zamilujete. Upečené kuličky z cizrny, s dobrým množstvím koření, podávané s krémovým hummusem a čerstvou zeleninou, jsou skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla. Vyzkoušejte recept na domácí falafel s hummusem a pochutnejte si na skvělém jídle plném chutí a živých ingrediencí.
Suroviny
- 1 hrnek sušených cizrny
- 1/2 cibule, nakrájené na kousky
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1/4 hrnku petrželové natě
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce mouky
- olej na smažení
-
Pro hummus:
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce sezamové pasty
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- šťáva z 1 citronu
- olivový olej
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve namočte sušenou cizrnu na minimálně 6 hodin nebo přes noc.
- Scvrkněte cizrnu a pak ji v mixéru rozmixujte společně s cibulí, cesnekem, petrželí, kmínem, koriandrem, solí a citronovou šťávou až vznikne hladká směs.
- Přidejte mouku, aby se směs snadno tvarovala. Pak vytvořte malé kuličky a lehce je rozmačkejte.
- Smažte falafel na rozpáleném oleji z obou stran, dokud neztuhnou a nezezlatozraví.
- Pro přípravu hummusu smíchejte všechny ingredience v mixéru a mixujte, dokud nevznikne hladká pasta.
- Podávejte teplý falafel s hummusem a libovolnými přílohami.