14. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Domácí empanady
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Hledáte ‍recept na domácí empanady?‍ Naše kuchařský tipy na tradiční empanady ‍vám umožní vytvořit dokonale křupavé a chutné ⁢empanady ‌přímo ve vaší kuchyni. S naším receptem můžete⁤ snadno vyrobit⁤ plněné pečivo ​plné ​bohaté a jemné náplně.⁤ Nechte⁣ se inspirovat naší jednoduchou a krok za krokem instrukcí ⁣a zažijte chuť jihoamerického tradičního pokrmu.

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 150⁢ g másla
  • 2 ⁢vejce
  • 200 g mletého masa podle preferencí⁢ (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 1⁤ cibule, jemně nakrájená
  • 1 paprika, ​jemně nakrájená
  • 1 rajče, oloupané a jemně‌ nakrájené
  • 2 ⁢stroužky ⁣česneku, jemně nasekané
  • 1‍ lžička mleté sladké papriky
  • sůl ⁣a​ pepř‍ podle⁢ chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. ‌V míse smícháme⁢ mouku a máslo, dokud⁤ nevznikne drobivá konzistence.
  2. Přidáme jedno ‌vejce a postupně přiléváme‍ trochu vody, dokud‌ se nevytvoří hladké a‍ elastické ‍těsto.​ Těsto zakryjeme a necháme odpočinout⁢ v lednici⁢ minimálně 30 minut.
  3. Mezitím ⁣si připravíme​ náplň. Na ⁤pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme​ cibuli, papriku a česnek,⁢ dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme mleté ‌maso a​ smažíme, ⁢dokud není zcela uvařené. Přidáme ⁤rajče, sladkou papriku, sůl, ‌pepř a promícháme.⁢ Náplň ⁣necháme⁣ vychladnout.
  5. Těsto rozdělíme⁤ na menší kousky‌ a ‌každý kousek vyválíme na ‍tenký plát. Pláty by⁣ měly mít⁤ průměr přibližně​ 10 cm.
  6. Na každý⁤ plát dáme lžíci náplně ⁢a ⁢plát ‌přeložíme napůl,⁣ aby vznikl půlměsíc. ⁤Okraje pečlivě⁢ zalepíme​ a vidličkou ⁣na ně uděláme ozdobné krepy.
  7. Empanady přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme povrch ‍rozšlehaným vejcem.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C ⁢asi 20-25 minut,⁤ nebo dokud nebudou empanady zlatavé.
  9. Servírujeme teplé jako samostatné ​jídlo nebo s⁢ dipem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *