26. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Domácí empanadas s masem
zdroj: Recepty 24/7

Domácí empanadas s masem jsou tradiční argentinské pečivo plněné chutným masem a dalšími lahodnými ingrediencemi. Naučte se připravit tyto lahodné chuťovky a užijte si je s rodinou nebo přáteli. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát exotickou chuť Latinské Ameriky přímo z pohodlí vaší kuchyně. Buďte připraveni na chuťový zážitek!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kumínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • roládové těsto na lívance
  • 1 vejce na potření

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, dokud změní barvu.
  3. Přidáme nasekané rajče, koriandr, kumín, sladkou papriku, sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut.
  4. Těsto rozválíme a vykrajujeme kruhy, na které dáme lžíci masa. Těsto přeložíme a okraje spojíme.
  5. Empanadas potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *