26. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí empanadas s masem jsou tradiční argentinské pečivo plněné chutným masem a dalšími lahodnými ingrediencemi. Naučte se připravit tyto lahodné chuťovky a užijte si je s rodinou nebo přáteli. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát exotickou chuť Latinské Ameriky přímo z pohodlí vaší kuchyně. Buďte připraveni na chuťový zážitek!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kumínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- roládové těsto na lívance
- 1 vejce na potření
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, dokud změní barvu.
- Přidáme nasekané rajče, koriandr, kumín, sladkou papriku, sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut.
- Těsto rozválíme a vykrajujeme kruhy, na které dáme lžíci masa. Těsto přeložíme a okraje spojíme.
- Empanadas potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne.