4. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné bramborové knedlíky se škvarkama, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. S tímto tradičním pokrmem si můžete dopřát pravou domácí atmosféru a pořádnou porci nostalgie. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tyto lahodné knedlíky a oslavte tradiční českou kuchyni.
Suroviny
- 500g brambor
- 250g hladké mouky
- 1 vejce
- 100g škvarků
- sůl
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout.
- Natřeme je na jemno nastrouhaném struhadle a smícháme s moukou, vejcem a špetkou soli.
- Vzniklé těsto hněteme do hladka a tvarujeme malé knedlíky.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou knedlíky vaříme do změknutí, asi 15-20 minut.
- Mezitím na pánvi orestujeme škvarky, dokud nezačnou lehce křupat.
- Uvařené knedlíky sceďte a podávejte posypané restovanými škvarky.