3. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na domácí bramborové knedlíky? Neztrácejte čas hledáním dál! Tento recept vám přinese naprostou dokonalost. Naše bramborové knedlíky jsou měkké, výživné a plné chuti. S touto snadnou a jednoduchou metodou, která využívá čerstvých brambor, budete mít bramborové knedlíky hotové za žádný čas. Připravte si slavnostní oběd nebo večeři a vychutnejte si této tradiční české speciality.
Suroviny
- 1 kg brambor
- 300 g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl
Postup
- Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Přidejte mouku, vejce a špetku soli.
- Rukama dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké a pevné těsto.
- Těsto rozdělte na menší kusy a z každého vytvarujte váleček dlouhý přibližně 2 cm.
- Válečky nakrájejte na kousky o délce asi 2 cm.
- Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte je asi 15-20 minut, dokud nevyplavou na povrch.
- Vyjměte je naběračkou, nechte okapat a servírujte.