15. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste si připravit domácí bramboráčky s jednoduchým a chutným receptem. Užijte si lahodně křupavý zevnějšek a měkký interiér plný nasekaných brambor a cibule. S tímto klasickým českým pokrmem se budou vaši hosté pochutnávat. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a budete mít perfektní bramboráčky na talíři.
Suroviny
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Cibuli najemno nakrájejte.
- V míse smíchejte nastrouhané brambory a cibuli.
- Přidejte vejce, hladkou mouku, sůl a mletý černý pepř. Vše dobře promíchejte, až vznikne kompaktní hmota.
- Na pánvi rozpalte olej.
- Lžící vykrajujte z bramborové směsi menší porce a vytvarujte je do placků.
- Placky přendávejte na rozpálenou pánev a smažte z obou stran do zlatova.
- Hotové bramboráčky odložte na ubrousek, aby se nadbytečný olej vsáknul.
- Podávejte teplé s kyselou smetanou nebo omáčkou podle chuti.