15. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Domácí bramboráčky
zdroj: Recepty 24/7

‌ Zkuste si připravit‌ domácí‌ bramboráčky ‌s⁣ jednoduchým a chutným receptem. Užijte si ⁢lahodně křupavý zevnějšek ⁤a měkký interiér plný nasekaných⁣ brambor​ a cibule. S ⁢tímto klasickým českým pokrmem se budou vaši hosté pochutnávat. Sledujte‌ náš jednoduchý krok za krokem ​návod a‍ budete mít perfektní bramboráčky na talíři.‌

Suroviny

  • 1 ​kg brambor
  • 1 cibule
  • 2 ​vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky mletého černého ⁤pepře
  • olej na smažení

Postup

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Cibuli najemno nakrájejte.
  3. V míse smíchejte‍ nastrouhané brambory⁣ a cibuli.
  4. Přidejte vejce, hladkou mouku, sůl a mletý ‍černý pepř. Vše⁣ dobře promíchejte, až vznikne kompaktní hmota.
  5. Na⁣ pánvi rozpalte ⁣olej.
  6. Lžící ⁣vykrajujte z bramborové směsi ​menší porce a vytvarujte je do placků.
  7. Placky ⁣přendávejte na⁢ rozpálenou ​pánev a smažte z obou ⁣stran⁢ do zlatova.
  8. Hotové bramboráčky odložte na⁤ ubrousek, aby⁢ se ⁣nadbytečný olej vsáknul.
  9. Podávejte teplé s kyselou‌ smetanou nebo omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *