26. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý řecký recept na domácí arepas? Neztrácejte čas hledáním! Naše jednoduchá a chutná verze čerstvých arepas je ideální pro všechny milovníky exotické kuchyně. Naučte se, jak vyrobit perfektně křupavé arepas plné syrového masa a bohatých náplní. S naším receptem na domácí arepas se stane vaše kuchyně oblíbeným místem pro rodinné večeře a slavnostní události. Nechte se unést chutěmi Jižní Ameriky a vyzkoušejte naše oblíbené domácí arepas ještě dnes!
Suroviny
- 2 hrnky kukuričné mouky
- 1/2 hrnku vlažné vody
- 1/4 hrnku másla
- 1/2 lžičky soli
- Náplň podle chuti (např. maso, sýr, zelenina)
Postup
- V míse smíchejte kukuričnou mouku a sůl.
- Přidejte vodu a promíchejte, dokud nevznikne těsto.
- Přidávejte postupně těsto a hněťte, dokud nebude těsto hladké a elastické.
- Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte je na placičky tlusté přibližně 1 cm.
- Rozehřejte pánvičku na středním stupni a přidejte máslo.
- Přidejte placičky těsta a smažte je z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Nechte arepas lehce vychladnout a poté je rozřízněte napůl.
- Pokud budete používat náplň, můžete ji nyní přidat mezi obě poloviny arepas.
- Skládejte arepas a servírujte teplé.