14. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Dobráče vepřové s houskovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Dobráče vepřové s houskovým knedlíkem je vynikající tradiční český recept, ⁣který potěší všechny milovníky dobrých jídel. Vepřové maso je omáčkou⁣ podáno na šťavnatém a nadýchaném houskovém knedlíku, který jej skvěle doplňuje. V tomto jednoduchém, ale chutném jídle se spojuje bohatá chuť‍ vepřového masa s jemností knedlíku, čímž vzniká dokonalá kombinace. Tento recept je ideální pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinnou večeři⁣ či oslavu s přáteli. Tak neváhejte‍ a vyzkoušejte si připravit toto lahodné jídlo ​plné tradice a chuti!

Suroviny:

  • 500 g vepřového masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce papriky
  • 1‍ lžíce majoránky
  • sůl⁤ a pepř podle chuti
  • 500 g brambor
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • mléko podle potřeby

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme sádlo ​a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené vepřové maso a orestujeme ho z každé strany.
  3. Přidáme papriku,​ majoránku, sůl a pepř a zalijeme trochou vody.
  4. Dusíme pod ‍pokličkou přibližně ​1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
  5. V mezidobí uvaříme oloupané brambory ve slané vodě.
  6. Uvařené brambory scezeneme a rozmixujeme.
  7. Přidáme mouku,⁣ sůl, vejce a‍ mléko a vypracujeme houskovitější těsto.
  8. Těsto necháme pár minut odpočinout a poté ho rozdělíme na menší kousky.
  9. Z každého kousku uděláme jeden knedlík a ⁣vaříme ‍je ve vroucí ⁢osolené vodě asi 20 minut.
  10. Vyvařené knedlíky necháme​ trochu ‍okapat a podáváme s vepřovým masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *