30. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Do argentinské empanady.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit domácí argentinské empanady s nádivkou z mletého masa a křupavým těstem! Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit lahodné empanadas připomínající chutě argentinské kuchyně. Připravte si exotickou pochoutku pro celou rodinu nebo hosty a pochutnejte si na tradičních chuťových zážitcích.

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 200 ml vody
  • 1 vejce
  • 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička kumínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Ve velké míse smícháme mouku s rozpuštěným máslem, vodou a vajíčkem a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme mleté maso, kumín, sůl a pepř a smažíme do měkka.
  3. Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme placky. Na každou placku dáme lžíci náplně a složíme do tvaru půlměsíce. Okraje řádně zmáčkneme.
  4. Empanady dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.
  5. Po vyndání z trouby necháme empanady chvíli vychladnout a můžeme servírovat jako teplý nebo studený snack.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *