30. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit domácí argentinské empanady s nádivkou z mletého masa a křupavým těstem! Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit lahodné empanadas připomínající chutě argentinské kuchyně. Připravte si exotickou pochoutku pro celou rodinu nebo hosty a pochutnejte si na tradičních chuťových zážitcích.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 g másla
- 200 ml vody
- 1 vejce
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička kumínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Ve velké míse smícháme mouku s rozpuštěným máslem, vodou a vajíčkem a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
- Mezitím si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme mleté maso, kumín, sůl a pepř a smažíme do měkka.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme placky. Na každou placku dáme lžíci náplně a složíme do tvaru půlměsíce. Okraje řádně zmáčkneme.
- Empanady dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Po vyndání z trouby necháme empanady chvíli vychladnout a můžeme servírovat jako teplý nebo studený snack.