11. 2. 2025
Autor: Martin Roubec
Dhal z červené čočky
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodný a výživný dhal z červené čočky s naším jednoduchým receptem. Toto tradiční indické jídlo je ideální volbou pro vegetariány a milovníky zdravé stravy. Červená čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, a naše kroky vám pomohou vytvořit perfektně kořeněné a krémové jídlo, plné aromatických bylinek a koření. Prohlédněte si naši stránku a objevte, jak snadno si můžete připravit tento výživný pokrm ve vaší vlastní kuchyni!

Suroviny

  • 1 hrnek červené čočky
  • 3 šálky vody
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce zázvoru, čerstvě nastrouhaného
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masala
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Citronová šťáva podle chuti
  • Několik listů čerstvého koriandru pro ozdobu

Postup

  1. V hlubokém hrnci rozehřejte olej a na střední teplotě restujte cibuli, dokud nezměkne.
  2. Přidejte česnek a zázvor, restujte další 1-2 minuty.
  3. Přisypete čočku a promíchejte. Následně přidejte kurkumu, kmín, garam masala a sůl. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  4. Zalijte vodou a zvyšte teplotu, aby směs začala vařit. Jakmile začne vřít, snižte teplotu a nechte pod pokličkou vařit asi 20 minut, dokud čočka nezměkne a většina vody se nevstřebá.
  5. Občas promíchejte a podle potřeby dolijte trochu vody, pokud by čočka byla příliš suchá.
  6. Hotový dhal odstavte z ohně. Přidejte citronovou šťávu podle chuti a promíchejte.
  7. Před podáváním posypte koriandrem.
  8. Podávejte jako přílohu k rýži nebo s naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *