1. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Dhal s jehněčím masem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Dhal s jehněčím masem a rajčaty je tradiční indické jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný recept spojuje jemnou chuť červených rajčat s kořeněným jehněčím masem a cremigovými červenými čočkami. Perfektní kombinace pro milovníky indické kuchyně. Podívejte se na náš jednoduchý recept a ponořte se do exotických chutí!

Suroviny

  • 250g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 konzerva rajčat
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte jehněčí maso na menší kousky, cibuli a česnek nadrobno.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte maso a restujte dozlatova.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a koriandr a restujte dalších pár minut.
  4. Poté přidejte namočenou červenou čočku a zalijte vodou tak, aby byla čočka ponořená.
  5. Vložte konzervu rajčat a nechte vařit na mírném plameni přibližně 30 minut, dokud není čočka měkká.
  6. Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *