24. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Dhal s batáty
zdroj: Recepty 24/7

Dhal s batáty je chutný a vydatný veganský recept, který se vyznačuje bohatou kombinací indických koření a sladké chuti batátů. Tento exotický pokrm je plný bílkovin, vlákniny a zdravých sacharidů, což ho činí skvělou volbou pro zdravou stravu. Jednoduché a rychlé přípravy, dhal s batáty je ideální jako hlavní jídlo nebo přídavek k obědu či večeři. Vyzkoušejte tento recept a potěšte svou rodinu neodolatelným chuťovým zážitkem!

Suroviny

  • 200g červených čoček
  • 1 střední cibule
  • 2 střední batáty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kminu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • kokosový olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvá koriandrová nať

Postup

  1. V hrnci vařte červené čočky podle pokynů na obalu. Opláchněte a nechte je stranou.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli na jemné plátky. Očistěte a nakrájejte batáty na menší kousky.
  3. Na pánvi rozpalte kokosový olej a osmažte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a promíchejte.
  4. Přidejte batáty do pánve a smažte asi 5 minut, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte mleté koření (kurkumu, koriandr, kmin, sladkou papriku), sůl a pepř podle chuti. Promíchejte a smažte další 2 minuty, aby se všechny přísady spojily.
  6. Přidejte vařené červené čočky do pánve a zalijte vodou (množství vody závisí na přednostech konzistence – větší množství vody bude mít dhal řidší konzistenci). Vařte asi 15-20 minut, dokud batáty nezměknou.
  7. Před podáváním přidejte šťávu z citronu a posypte čerstvou koriandrovou natí. Podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *