22. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Dal Tadka
zdroj: Recepty 24/7

Dal Tadka je tradiční indické jídlo, které se skládá z vařených čoček smíchaných s aromatickými kořeněnými omáčkami. Tento lahodný a vydatný pokrm je oblíbeným vegetariánským jídlem a je snadno připravitelný doma. Naučte se, jak uvařit lahodné Dal Tadka díky našemu jednoduchému receptu!

Suroviny

  • 1 hrnek suchých žlutých cizrny
  • ½ cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 rajče, nakrájené na malé kousky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si cizrnu namočte přes noc v dostatečné vodě.
  2. Opláchněte cizrnu a dejte vařit ve vodě s trochou soli, dokud nezměkne.
  3. V menším hrnci si rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Orestujte dozlatova.
  4. Přidejte nakrájené rajče a vařte dalších pár minut, dokud se rajče nerozvaří.
  5. Přidejte do směsi rajčat a cibule mleté koření (koriandr, kmín, papriku, kurkumu) a promíchejte.
  6. Nakonec přidejte uvarenou cizrnu a nechte všechny chutě propojit a zahřát cca 10 minut.
  7. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat trochu vody.
  8. Po dokončení můžete cizrnu posypat čerstvým nasekaným koriandrem a servírovat s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *