Vyzkoušejte skvělý recept na tradiční indické jídlo – dal s intenzivními exotickými ochucením. Tento jednoduchý a chutný vegetariánský pokrm je plný aromatických koření a čerstvých bylinek, které vám rozhodně zaručí nezapomenutelný chuťový zážitek. Sledujte náš recept a dejte si exotickou chuť Indicka doma!
Suroviny
- 1 šálek červené čočky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého skořice
- 400g krájených rajčat z konzervy
- 400ml kokosového mléka
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červenou čočku propláchněte vodou a nechte stranou.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, zázvor a všechny koření a restujte asi minutu, než začnou vonět.
- Přidejte nakrájená rajčata z konzervy a vařte asi 5 minut.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte červenou čočku.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 20-30 minut, nebo dokud není čočka měkká.
- Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.