6. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Dahl s jasmínovou rýží
zdroj: Recepty 24/7

Dahl s jasmínovou rýží“ je lahodná indická vegetariánská pochoutka, která spojuje bohatou chuť dušeného červeného čočkového dahl s lahodnou a vonnou jasmínovou rýží. Tento pokrm je plný výživných přísad, jako jsou čočka, cibule, česnek a indické koření, které dodávají jedinečnou chuť a aromatickou vůni. Připraven s láskou a péčí, je tento recept skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí dopřát zdravý a chutný jídlo plné exotických chutí.

Suroviny

  • 200 g červeného nebo žlutého čočkového hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm kousek zázvoru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • sůl podle chuti
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
  • sok z 1/2 citronu
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup

  1. Hrášek důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Cibuli, česnek a zázvor nasekejte na jemno.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor.
  4. Přidejte mletý koriandr, kurkumu, kmín a garam masalu. Promíchejte.
  5. Přidejte hrášek a dobře ho zamíchejte do kořeněné směsi.
  6. Zalijte kokosovým mlékem a vývarem a přiveďte k varu.
  7. Celou směs zahalte do alobalu nebo přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 30 minut, dokud hrášek není měkký.
  8. Před podáváním vmíchejte citronovou šťávu a dochuťte solí podle chuti.
  9. Servírujte s jasmínovou rýží a ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *