17. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objavte jednoduchý a zdravý recept na cuketové placky s čerstvými bylinkami. Tyto výborné placky jsou ideální jako příloha nebo lehký hlavní chod a společně s bylinkami, jako je petržel, bazalka nebo koriandr, nabízí perfektní způsob, jak využít sezónní zeleninu. Přidejte trochu česneku a parmazánu pro ještě lepší chuť. Náš recept je jednoduchý, rychlý a plný zeleninového půvabu. Připravte si tyto výživné placky k večeři a užijte si chutný, zdravý a svěží pokrm!
Suroviny
- 1 středně velká cuketa
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- Čerstvé bylinky (petržel, bazalka, koriandr)
- Sůl a pepř dle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Cuketu omyjte, očistěte a nastrouhejte. Posolte a nechte pár minut stát, aby cuketa pustila vodu.
- Mezitím si nasekejte bylinky, cibuli a česnek.
- Cuketu vymačkejte, aby z ní byla odstraněna většina vody.
- V míse smíchejte nastrouhanou cuketu, nasekané bylinky, cibuli, česnek, přidejte vejce, mouku, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
- Na pánvi rozehřejte olej. Lžící kladte směs na pánev a vytvarujte placky.
- Smažte z obou stran dozlatova. Odkládejte na papírové utěrky, aby se odsálo přebytečné tuk.
- Podávejte teplé s jogurtem nebo jinou obměnou dipu.