26. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Croissant s čokoládou a mandlemi“ je lahodný recept, který si zamilujete. Jednoduše se připravuje z listového těsta, které je naplněno hořkou čokoládou a mletými mandlemi. Po upečení se croissanty stávají křehkými, rozkošnými a plnými bohatého chuťového zážitku. Tento vynikající recept je skvělým doplňkem k snídaním nebo jako sladká pochoutka k dobré kávě. Připravte si tento francouzský poklad a udělejte si radost svému chuťovému vnímání.
Suroviny:
- 270 g hladké mouky
- 30 g moučkového cukru
- ½ lžičky soli
- 7 g sušeného droždí
- 150 ml mléka
- 70 g másla + na potření
- 100 g nastrouhané tmavé čokolády
- 50 g mletých mandlí
- 1 vejce
Postup:
- V misce smíchejte mouku, cukr a sůl.
- Ve větší misce rozpusťte droždí ve vlažném mléce.
- Přidejte do misky s droždím moučnou směs a promíchejte.
- Přidejte máslo a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné.
- Pokryjte misku ručníkem a nechte těsto kynout asi 1 hodinu, dokud se nezdvojnásobí.
- Rozdělte těsto na 4 části. Každou část rozválejte na tenký obdélník.
- Natřete obdélník máslím a posypte ho nastrouhanou čokoládou a mletými mandlemi.
- Začněte z obou stran zvířecích záhybů kroutit těsto jako croissanty.
- Položte je na plech vyložený pečícím papírem a nechte je kynout dalších 20-30 minut.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Vychladlé croissanty můžete posypat moučkovým cukrem a podávat.