23. 2. 2025
Autor: Eliška Krejčová
Crepes Suzette s pomerančovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo‍ francouzské kuchyně s naším receptem⁣ na Crepes ⁤Suzette ‍s pomerančovou omáčkou!⁢ Užijte si tenké, ‌křehké palačinky ⁤polité⁣ aromatickou omáčkou⁢ plnou ​čerstvé pomerančové⁢ šťávy, ⁢máslových tonů a lahodného likéru. ⁢Ideální dezert pro zvláštní příležitosti nebo ​jako luxusní snídaně. Vyzkoušejte náš jednoduchý krok​ za krokem recept a připravte si tyto neodolatelné palačinky hned dnes!⁤

Suroviny

  • 125 g hladké mouky
  • 250 ‍ml⁤ mléka
  • 3 velká vejce
  • 2 lžíce taveného másla
  • Špetka soli
  • 2 pomeranče (nastrouhaná kůra a šťáva)
  • 100 ⁢g cukru
  • 50 ⁣ml pomerančového​ likéru (např.⁣ Grand ⁣Marnier nebo Cointreau)
  • Další máslo na smažení

Postup

  1. V míse smíchejte ⁢mouku, mléko,⁣ vejce, tavené máslo a ⁣špetku ‌soli do hladkého ​těsta.
  2. Nechejte těsto odpočinout asi 30 minut na pokojové‍ teplotě.
  3. Mezitím‌ připravte pomerančovou omáčku. V ​malém rendlíku smíchejte pomerančovou​ šťávu, nastrouhanou kůru a cukr. Vařte ​na⁣ mírném ohni, ​dokud se cukr nerozpustí a ⁣omáčka ⁢lehce ⁤nezhoustne.
  4. Přidejte pomerančový likér a vařte ještě asi 5 minut, aby alkohol trochu vyprchal‌ a omáčka ‍se ​spojila.
  5. V⁣ pánvi na střední teplotě​ rozpusťte ⁢trochu másla. Nalijte dostatek těsta, ⁣abyste pokryli dno pánve tenkou vrstvou. ⁤Smažte z každé strany asi 1-2 minuty, nebo až ‌crepe zezlátne a ​dá​ se snadno otočit.
  6. Pokračujte až do spotřebování všeho těsta, přičemž každou hotovou palačinku udržujte teplou, například v mírně vyhřáté troubě.
  7. Před podáváním každou​ palačinku položte na talíř,⁤ přelijte pomerančovou omáčkou a ⁣můžete flambovat pomocí trochy likéru‌ zahřátého v⁤ lžíci (volitelné).
  8. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *