15. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Crème brûlée vanilla pudding s karamelovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Crème brûlée vanilkový puding s karamelovou křupavou krustou – luxusní dezert, který si zamilujete! Připravte si tento lahodný recept doma a okuste překvapení v každém soustu.

Suroviny

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 5 žloutků
  • 100 g cukru
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • šťáva z ½ citronu
  • 100 g jemného krystalového cukru na karamelovou krustu

Postup

  1. Vanilkový lusk rozkrojte a vydlabejte semínka.
  2. Mléko s vanilkovými semínky a luskem přiveďte k varu a nechte 10 minut louhovat.
  3. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny.
  4. Přidejte kukuřičnou mouku a citronovou šťávu a promíchejte.
  5. Odstavte vanilkový lusk z mléka a postupně ho vmíchejte do žloutkové směsi.
  6. Vzniklou směs přendejte zpět do hrnce a za stálého míchání zahřívejte, dokud směs nezhoustne.
  7. Rozdělte směs do malých skleněných nebo keramických miskoviček a nechte vychladnout a ztuhnout v lednici minimálně 4 hodiny nebo ideálně přes noc.
  8. Před servírováním posypte vrstvu krystalového cukru na povrch každého pudinku a za pomoci kuchyňského hořáku oheň zkaramelizujte, dokud se cukr neztvrdne.
  9. Hotové Crème brûlée puddingy ihned podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *