30. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Crème brûlée se třešněmi
zdroj: Recepty 24/7

Crème brûlée se třešněmi: Skvělý recept, jak připravit klasickou francouzskou sladkou pochoutku doma ve své kuchyni. Krémový puding s jemnou vanilkovou chutí je pokrytý křupavou skořápkou ze skaramelizovaného cukru. Třešně dodávají tomuto dezertu sladkou a osvěžující příchuť. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své hosty výjimečným sladkým zážitkem.

Suroviny

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 4 žloutky
  • 80 g krystalového cukru
  • 100 g třešní, zbavených pecek
  • Vanilkový extrakt podle chuti
  • Třtinový cukr na posypání

Postup

  1. Smetanu přiveďte k varu ve velkém hrnci.
  2. Ve vyšší míse smíchejte žloutky s cukrem, dokud nezískáte pěkně krémovou konzistenci.
  3. Postupně přilijte vřelou smetanu do žloutkové směsi za stálého míchání.
  4. Přidejte vanilkový extrakt a promíchejte.
  5. V hrnku nechte těsto vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Mezitím si připravte keramické nebo skleněné pěkně hluboké formičky.
  7. Do každé formičky odněkud nadrcenými třešněmi.
  8. Rozdělte směs do formiček a dejte péct do předehřáté trouby na 160 °C po dobu asi 30 minut nebo dokud crème brûlée nezhnědne na vrcholu.
  9. Poté nechte vychladnout a uchovávejte v lednici minimálně 2 hodiny.
  10. Před podáváním posypejte vrchol třtinovým cukrem a lehce ohněm připečte pomocí kuchyňského hořáku nebo v troubě na grilovací funkci, dokud cukr nezkaramelizuje a vytvoří se křehký povrch.
  11. Podávejte ledově vychlazené a ozdobené třešněmi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *