17. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na lahodnou Crème brûlée? Crème brûlée madamáci je ten pravý! S jemnou smetanovou konzistencí a křehkou karamelovou krustou, tato francouzská dezertní lahůdka vas okouzlí svou jedinečnou chutí. Naše snadno připravitelná verze vám umožní vytvořit dokonalý dezert pro své hosty nebo pro oslavu. Sledujte naše jednoduché kroky a překvapte své blízké tímto neodolatelným pochoutkem. Získejte skvělý recept Crème brûlée madamáci a zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 500 ml smetany na šlehání
- 4 žloutky
- 100 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 2 lžíce hnědého cukru
Postup
- Vanilkový lusk rozřízněte podélně a vyškrábejte semínka.
- Smetanu smíchejte s vyškrábanými semínky vanilkového lusku a přiveďte k varu.
- Ve vyšší míse smíchejte žloutky s cukrem, dokud nezískáte hladkou směs.
- Pomalu přilévejte vroucí smetanu k žloutkové směsi za stálého míchání.
- Smetanu a žloutky nevařte, ale pouze zahřejte do teploty těsně pod bodem varu.
- Směs nechte vychladnout, poté nalijte do desserťových misek.
- Misky s creme brulee nechte vychladnout v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Před podáváním posypte povrch každého dezertu hnědým cukrem.
- Plamenometem cukr na povrchu krémů krátce zahřejte, dokud se nezakaramelizuje a nezíská charakteristickou křupavou vrstvu.
- Creme brulee můžete podávat okamžitě nebo nechat chvíli odpočinout, aby se povrch cukru ztuhl.