13. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Creme brulee květová medová
zdroj: Recepty 24/7

Creme brulee květová medová je lahodný francouzský dezert, který spojuje jemnost medové chuti se sladkým květovým aroma. Tento recept vás zavede do světa křehké karamelové krustičky a krémového pudinku s lehkou vůní květin. Připravte si tento výjimečný dezert a potěšte své chuťové buňky neodolatelnou sladkou rozkoší!

Suroviny

  • 4 žloutky
  • 80 g cukru
  • 2 vanilkové lusky
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička levandule
  • 1 lžička měsíčku

Postup

  1. V misce smíchejte žloutky, cukr a semínka z vanilkových lusků.
  2. V hrnci zahřejte smetanu ke šlehání s medem, levandulí a měsíčkem. Přiveďte k mírnému varu.
  3. Poté odeberte smetanu z ohně a přidávejte ji postupně do směsi žloutků a cukru, neustále míchajte. Za tímto účelem je možné použít metličku.
  4. Předehřejte troubu na 150 °C.
  5. Směs přelijte do malých keramických nebo porcelánových mističek. Místičky umístěte do většího pekáčku s horkou vodou (vodní lázeň) a dejte péct do trouby asi na 45 minut.
  6. Po upečení vychlazujte creme brulee v lednici minimálně 2 hodiny.
  7. Před podáváním posypte vrch creme brulee cukrem a použijte vařič na karamelizaci povrchu.
  8. Dekorujte květy medu a levandule.
  9. Creme brulee podávejte jako zákusek s kávou nebo čajem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *