10. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Crème brûlée
zdroj: Recepty 24/7

Crème brûlée je lahodný dezert, který láká svou křehkou karamelovou vrstvou a krémovou vanilkovou náplní. Naše receptura vás provede krok za krokem přípravou tohoto klasického francouzského dezertu. S přesnými množstvími ingrediencí a jednoduchými instrukcemi se vám garantuje dokonalý výsledek. Překvapte svou rodinu a přátele tímto exkluzivním dezertem a začněte si užívat prvotřídní pochoutku, kterou je Crème brûlée.

Suroviny

  • 4 vaječné žloutky
  • 50 g cukru
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžíce cukru na karamelizaci

Postup

  1. Rozpálte troubu na 150°C.
  2. V kastrolu smíchejte smetanu s vanilkovým luskem a přiveďte k mírnému varu.
  3. V misce rozšlehejte žloutky s cukrem, dokud nezískáte pěnivou hmotu.
  4. Zvolna přilévejte rozehřátou smetanu do směsi žloutků a cukru za stálého míchání.
  5. Poté přelijte směs do malých keramických pohárků nebo ramek.
  6. Pokud používáte pohárky, umístěte je do pekáčku a zalijte je horkou vodou asi do poloviny pohárku.
  7. Opatrně vložte pekáč do trouby a pečte 35-40 minut, nebo dokud se crème brûlée stěhovat
  8. Vezměte pohárky z trouby a nechte je vychladnout na pokojovou teplotu. Poté je dejte do lednice na minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  9. Před servírováním posypte povrch každé pohárku lžící cukru a pomocí kuchařského hořáku jej karamelizujte, dokud nevznikne křupavá a zlatá vrstva.
  10. Ještě než se vrstva karamelu ztuhne, podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *