17. 11. 2024
Autor: Stanislav Urban
Coxinha s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Coxinha s kuřecím masem je tradiční brazilský pokrm, který si získal srdce gurmánů po celém světě. Tento recept nabízí krok za krokem přípravu lahodných kuřecích kroků se šťavnatým masovým středem a křupavou smaženou kůrkou. Coxinha je ideální jako pohoštění pro návštěvy nebo jako originální chuťovka na večírek. Objevte, jak připravit autentickou Coxinhu s kuřecím masem a přeneste kousek Brazílie do své kuchyně!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (vařeného a rozdrobeného)
  • 250g pšeničné mouky
  • 70g másla
  • 1 cibule (nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 100g strouhaného parmezánu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na panírování: mouka, rozšlehaná vajíčka, strouhanka
  • Olej na smažení

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli až do změknutí. Přidejte česnek a smažte další 1-2 minuty.
  2. Přidejte rozdrobené kuřecí maso a míchejte, dokud není maso zcela prohřáté.
  3. Do směsi vmíchejte smetanu a polovinu parmezánu, osolte a opepřete.
  4. Ve vařícím kuřecím vývaru postupně přisypávejte mouku, stále míchejte, aby se předešlo vzniku hrudek, dokud směs nezačne těžce odpadávat od stěn hrnce.
  5. Nechejte těsto zchladnout na pokojovou teplotu a poté si z něj vezměte malé části. Vytvarujte kuličky a udělejte do nich důlek pro náplň.
  6. Naplňte důlek kuřecí směsí a kuličku uzavřete, aby náplň zůstala uvnitř.
  7. Rozpalte olej v hluboké pánvi.
  8. Pripravené coxinhas obalte v mouce, namočte do rozšlehaných vajec a obalte ve strouhance.
  9. Smažte v předehřátém oleji, dokud nejsou zlaté a křupavé.
  10. Vyjměte a odkapejte na papírové ubrousky.
  11. Před servírováním posypte zbylým parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *