11. 3. 2025
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo Maroka s naším receptem na couscous s marockým kořením! Snadný a rychlý recept vám přinese autentickou chuť severní Afriky přímo na talíř. Připravte si couscous s bohatou směsí koření, jako je ras el hanout, koriandr a kurkuma, která dodá jídlu nezapomenutelnou vůni a chuť. Tento lehký a zdravý recept je ideální pro každodenní vaření i pro speciální příležitosti. Klikněte a získejte kompletní návod krok za krokem, abyste mohli jednoduše připravit exotické jídlo, které pobaví vaše chuťové buňky i hosty!
Suroviny
- 200g couscousu
- 400ml horké zeleninové vývary
- 1 malá červená cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 1 malá mrkev, nastrouhaná
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky jako koriandr nebo petržel pro ozdobu
Postup
- V míse přelijte couscous horkým zeleninovým vývarem a nechte 5-10 minut stát, dokud neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Mezitím na pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a smažte další 3-4 minuty.
- Přisypte všechna koření (koriandr, kmín, skořici, kajenský pepř) a dobře je promíchejte s ostatními ingrediencemi na pánvi.
- Propláchněte a použijte vidličku k uvolnění couscousu, který by nyní měl být měkký a nadýchaný.
- Přidejte směs z pánve do couscousu, přilijte citronovou šťávu a důkladně promíchejte.
- Okuste a případně dochuťte solí a černým pepřem.
- Podávejte s čerstvými bylinkami na vrchu jako ozdobu.