11. 3. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Couscous s marockým kořením
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo Maroka s naším receptem ‍na‌ couscous s marockým kořením! Snadný a ⁤rychlý recept vám přinese autentickou chuť ⁣severní⁢ Afriky přímo na⁢ talíř. Připravte‍ si ⁢couscous s bohatou směsí koření, jako je ras el ⁤hanout, koriandr a kurkuma, ⁣která dodá jídlu nezapomenutelnou ‍vůni a chuť. Tento lehký a zdravý recept je ideální pro každodenní vaření i pro speciální příležitosti. Klikněte a získejte kompletní návod krok za krokem, abyste⁢ mohli jednoduše⁣ připravit ⁢exotické jídlo, které ⁢pobaví vaše ​chuťové buňky i hosty!

Suroviny

  • 200g⁣ couscousu
  • 400ml ​horké zeleninové vývary
  • 1 malá červená cibule, nadrobno nakrájená
  • 2 ​stroužky česneku, nadrobno⁤ nasekané
  • 1 malá ⁤mrkev, nastrouhaná
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička ​mletého⁤ římského kmínu
  • 1/2 lžičky⁣ skořice
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř ‌podle chuti
  • Čerstvé bylinky​ jako koriandr nebo petržel pro ozdobu

Postup

  1. V míse⁢ přelijte couscous horkým zeleninovým vývarem a nechte 5-10 minut stát, dokud neabsorbuje veškerou tekutinu.
  2. Mezitím ​na pánvi na středním ​ohni zahřejte ⁢olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  3. Přidejte nastrouhanou mrkev‍ a smažte další 3-4‌ minuty.
  4. Přisypte všechna koření​ (koriandr, kmín, ⁣skořici, kajenský pepř) a dobře ⁤je promíchejte s ostatními ingrediencemi na ⁣pánvi.
  5. Propláchněte⁤ a ‌použijte vidličku k uvolnění ⁢couscousu, který by nyní měl být měkký​ a nadýchaný.
  6. Přidejte směs z pánve do couscousu, přilijte ‍citronovou šťávu a⁤ důkladně ‍promíchejte.
  7. Okuste a případně dochuťte solí a černým pepřem.
  8. Podávejte s ⁢čerstvými bylinkami na vrchu jako ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *