21. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Cordoba steak s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se‌ zaujmout potenciální čtenáře krátkým popisem ⁤receptu: „Užijte si⁤ chutný‍ Cordoba steak s pikantním chimichurri omáčkou. Tento argentinský‌ pokrm je naprosto ‍dokonalý pro milovníky masa a ​exotických chutí. Vyzkoušejte recept ještě dnes!“ Suroviny:

  • 4 kusy steaků (cca ‌200g každý)
  • 1‌ červená cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky⁢ česneku, ​nasekané
  • 1/4 ⁣šálku ‌olivového oleje
  • 1/4 ‍šálku čerstvé petrželky, nasekané
  • 2 lžičky ‍suché hořčice
  • 1 ‍lžička mleté papriky
  • šťáva z 1 limetky
  • šťáva​ z​ 1 citronu
  • soľ a čerstvo mletý čierny⁣ korenie ‍podľa chuti

Postup:

  1. V miske si ​pripravíme marinádu z olivového oleje,⁢ česneku, petrželky, hořčice, papriky, limetkovej a citrónovej šťavy, soli a čierneho korenia.
  2. Steaky⁣ opláchneme, osušíme⁤ a ⁢potrieme marinádou.⁤ Necháme aspoň⁢ hodinu odpočívať v chladničke.
  3. Potom steaky grilujeme⁢ na rozpálenom grile‌ podľa‌ preferovaného stupňa prepečenia.
  4. Medzitým si‍ pripravíme chimichurri omáčku -‌ v​ miske zmiešame cibuľu, trochu​ petrželky, olivový olej, ⁤soľ a​ korenie.
  5. Po upečení steaku ich servírujeme s pripravenou‌ chimichurri omáčkou a ​môžeme podávať s prílohou podľa vlastného výberu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *