12. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Čokoládový tiramisu
zdroj: Recepty 24/7

Čokoládové tiramisu je lahodný‍ dezert plný čokoládové a kávové chuti. ⁢Tento ⁣recept kombinuje⁢ křehké sušenky, ⁣nadýchanou mascarpone ‌krémovou vrstvu​ a vrstvu lahodné čokolády. ‌Skvělým doplňkem ⁢je kakao‌ na povrchu, které poskytuje‌ dokonalou ⁢rovnováhu sladkosti. Připravte si toto šťavnaté ‍a výrazné ‌tiramisu a překvapte své hosty⁢ jeho ohromující ‍chutí.

Suroviny

  • 500g⁣ mascarpone
  • 200g piškotů
  • 200ml silného ⁤černého kávu
  • 100g cukru
  • 4 vejce
  • 50g hořké čokolády
  • 2 ‌lžíce kakaa

Postup

  1. Oddělte⁣ žloutky od bílků.
  2. Žloutky smíchejte s cukrem⁣ a vyšlehejte do ‍pěny.
  3. Přidejte mascarpone‌ a důkladně ⁢promíchejte.
  4. Bílky vyšlehejte do ‍tuha a opatrně je‌ vmíchejte do směsi s mascarpone.
  5. Do silného ⁣černého kávu⁣ přidejte lžíci cukru a⁢ dobře ⁤promíchejte.
  6. V ​menší‌ formě nebo skleničkách‍ rozprostřete vrstvu‍ piškotů ‍a ‍navlhčete je namočením⁣ v kávu.
  7. Naneste ‌vrstvu směsi s mascarpone na piškoty.
  8. Opakujte vrstvení piškotů ⁢a směsi s mascarpone, dokud ‍nemáte všechny‍ suroviny ‍spotřebované.
  9. Poslední vrstvu směsi s mascarpone posypte nastrouhanou hořkou čokoládou a posypkou z kakaa.
  10. Dejte ⁣tiramisu odpočinout ⁢do lednice nejméně na ⁢4 hodiny.
  11. Po vychladnutí je ​dezert připraven ‍k‌ podávání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *