26. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Čokoládový eclairs s krémovou náplní
zdroj: Recepty 24/7

Čokoládové Éclair s krémovou náplní je lahodným dezertem plným čokoládové lahůdky. Tento recept vám ukáže, jak snadno si připravit svěží a křehké Éclair, plněné lahodným a krémovým krémem. Přichystejte si tento chutný dezert pro sebe i své blízké a užijte si kousnutí do měkkého a sladkého křupavého éclairu.

Suroviny

  • 125 g hladké mouky
  • 100 ml vody
  • 80 g másla
  • 3 vejce
  • 50 g hořké čokolády
  • 300 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 80 g cukru
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 ml šlehačky

Postup

  1. Nejprve si připravte těsto na éclair. V hrnci přiveďte k varu vodu s máslem a špetkou soli. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte mouku a rychle promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  2. Těsto dejte do mísy a postupně vmíchejte vejce, jedno po druhém. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké, lesklé těsto.
  3. Těsto dejte do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem vytvořte asi 8 cm dlouhé proužky těsta. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud nejsou éclairs zlatavé a nafouklé.
  4. Mezitím si připravte krémovou náplň. V hrnci smíchejte mléko, žloutky, cukr, kukuřičný škrob a vanilkový cukr. Při mírném ohřívání za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne na krém.
  5. Hotový krém nechte vychladnout a poté do něj vmíchejte šlehačku. Náplň dejte do cukrářského sáčku s jemnou špičkou.
  6. Zchladlé éclairs zboků překrojte a pomocí sáčku naplňte krémem. Na vrch můžete přidat trochu rozpuštěné čokolády pro zdobení.
  7. Čokoládové éclairs dejte na chvíli do lednice, aby se krém ztuhl. Podávejte chladné a dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *