Čočkový zelňákov je lahodný a výživný recept, který vás překvapí svou jednoduchostí. Spojuje v sobě chuťové bohatství červené čočky s osvěžující zeleňákovou zeleninou. Tento veganský pokrm je navíc bohatý na vlákninu a bílkoviny, což ho činí skvělou volbou pro zdravou stravu. Následujte tento recept a připravte si svou vlastní porci čočkového zelňáku doma.
Suroviny
- 200 g čočky
- 1 veľká cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 petržlenový koreň
- 1 zemiak
- 1 kôpka zelene
- 1 zväzok kôpru
- soľ
Postup
- Čočku dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.
- Cibuľu, mrkvu, petržlenový koreň a zemiak ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Kôpku zelene a kôpor nasekajte na drobné kúsky.
- Do hrnca nalejte trochu oleja a zohrejte ho. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte, kým sa jemne prepráži.
- Pridajte nakrájanú mrkvu, petržlenový koreň a zemiak. Spolu s nimi pridajte aj čočku a opražte na panvici krátko.
- Zalejte všetko vodou a pridajte soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
- Varte zmes asi 30 minút, kým sa čočka a zelenina zmäknú.
- Po uvarení pridajte nasekanú kôpku zelene a kôpor.
- Hotový čočkový zelňákov môžete podávať ako hlavné jedlo, alebo ho môžete podávať s chlebom ako polievku.