Čočkový ragú s quinoou je vynikající vegetariánský recept plný chuti a bohatý na živiny. Kombinace lahodně zdušených čoček, čerstvé zeleniny a šťavnatých rajčat vytváří výraznou omáčku, která koresponduje s hebkou quinoou. Tento lahodný pokrm je nejen zdravý, ale také jednoduchý a rychlý k přípravě. Během chvilky můžete mít na talíři dokonale vyváženou a vydatnou večeři, která potěší i ty nejnáročnější chuťové pohárky.

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 1 šalotka
  • 1 mrkev
  • 1 celerová nať
  • 1-2 stonky zeleru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g rajčat z plechovky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 200 g quinoi
  • čerstvé petrželové lístky na ozdobu

Postup

  1. Čočku si dejte předvařit do osolené vody, dokud nebude měkká. Poté ji sceďte a nechte stranou.
  2. Šalotku, mrkev, celerovou nať a zelí nakrájejte na menší kostičky. Česnek prolisujte.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem. Orestujte, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte do pánve rajčata z plechovky, tymián a kmín. Promíchejte a nechte vařit asi 10 minut, aby se chutě propojily.
  5. Přidejte předvařenou čočku do ragú a nechte vařit dalších 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí.
  6. V dalším hrnci si přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte quinou a vařte podle návodu na obalu, obvykle 10-15 minut.
  7. Před podáváním ragú dochuťte solí a pepřem podle své chuti. Servírujte s uvařenou quinoou a ozdobte petrželovými lístky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *