Čočkový guláš s uzeným masem je lahodný vegetariánský recept, který kombinuje chutné červené čočky s výraznou pletiňovou klobásou. Tento pokrm je dokonale kořeněný směsí dochucovadel a přírodních bylinek, které dodávají hloubku chuti. Čočkový guláš s uzeným masem je snadno připravitelný a plný živin, což z něj činí výživnou a zdravou volbu pro celou rodinu. Vyzkoušejte tento výtečný recept a překvapte své blízké lahodnou kombinací čočky a uzeného masa.

Suroviny

  • 250 g čočky
  • 150 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička sladkého kečupu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 500 ml vývaru
  • 2 lžíce kysané smetany
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
  3. Uzené maso nakrájejte na kostičky.
  4. V hrnci si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte mletou papriku, kmín a uzené maso. Orestujte, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
  6. Přidejte čočku, sladký kečup, sůl a pepř. Promíchejte.
  7. Zalijte vývarem a nechte vařit asi 30 minut, dokud se čočka nesvaří.
  8. Ke konci vaření přidejte kysanou smetanu a nechte povřít ještě pár minut.
  9. Guláš můžete podávat posypaný čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *