Čočková polévka se zeleninou je chutný a zdravý recept plný živin a vlákniny. Tato polévka je vyrobena z výživné čočky, která je bohatá na bílkoviny a železo. Přidání čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, celer a cibule, dodává této polévce svěží a lahodnou chuť. S výraznými bylinkami a kořením se stává tato polévka skvělou volbou pro zdravý a vyvážený oběd nebo večeři. Připravte si tuto čočkovou polévku se zeleninou a užijte si chutný a sycený pokrm plný zdraví.

Suroviny

  • 200 g čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 2 mrkve
  • 1 petrželový kořen
  • 1/2 celerového kořene
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Čočku před použitím důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
  3. Brambory, mrkev, petrželový a celerový kořen oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  4. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  5. Přidejte česnek, mletý kmín a koriandr a za stálého míchání krátce restujte, aby se všechny přísady propojily.
  6. Přidejte nakrájené zeleninu a nechte chvíli dusit.
  7. Přidejte čočku a zalijte zeleninovým vývarem.
  8. Přiveďte polévku k varu, snižte teplotu a vařte doměkka, dokud není čočka měkká (cca 30 minut).
  9. Polévku dochuťte solí a pepřem dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *