Čočková polévka s pancettou je výborná a sýtá polévka, která zahrnuje čočku, směs lahodné zeleniny a plátky křupavé pancetty. Tento recept je rychlý a jednoduchý na přípravu a šetrný k životnímu prostředí. Navíc je bohatý na vlákninu a bílkoviny, což z něj činí výživný a zdravý pokrm. Přidejte do svého jídelníčku tuto vynikající čočkovou polévku s pancettou a pochutnejte si na skvělém a chutném jídle.

Suroviny

  • 200 g čočky (červená nebo hnědá)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 100 g pancetty, na kostičky
  • 1 mrkev, na kostičky
  • 1 petržel, na kostičky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, kmín podle chuti

Postup

  1. Čočku si namočíme přes noc do vody.
  2. V hrnci si rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm cibuli, česnek, pancettu, mrkev a petržel.
  3. Přidáme namočenou čočku a zalijeme zeleninovým vývarem.
  4. Přidáme sůl, pepř a kmín podle chuti.
  5. Polévku vaříme asi 30-40 minut, než je čočka měkká a rozmělněná.
  6. Pokud je polévka příliš hustá, přidáme ještě vodu.
  7. Pokud je polévka příliš řídká, můžeme ji lehce zahustit bramborovou moučkou nebo mixováním části polévky.
  8. Po dokončení vaření můžeme polévku dochutit solí a pepřem podle potřeby.
  9. Servírujeme s čerstvým chlebem nebo křupavým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *