11. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrnový guláš s červenou řepou
zdroj: Recepty 24/7

Cizrnový guláš s červenou řepou – lahodná vegetariánská alternativa k tradičnímu guláši. Kombinace plná chutí, kterou doplňuje sladkost červené řepy. Tento recept je ideální pro všechny, kteří si chtějí vychutnat bohatou a zdravou večeři plnou vlákniny a výživných látek. Připravit ho je rychlé a snadné. Zkuste tento originální cizrnový guláš a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 250 g sušené cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladkého křenu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce koncentrovaného rajčatového pyré
  • 1 červená řepa
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cizrnu namočte přes noc do dostatečného množství vody.
  2. Na rozpáleném olivovém oleji osmahněte jemně nasekanou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte mletou papriku, kmín a sladký křen. Orestujte je krátce, aby se uvolnily aromatické látky.
  4. Do hrnce přidejte namočenou cizrnu i s vodou, ve které se namáčela, rajský protlak a rajčatové pyré.
  5. Nechte guláš vařit na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud cizrna nezměkne.
  6. Mezitím oloupejte a nastrouhejte červenou řepu na hrubém struhadle.
  7. Přidejte nastrouhanou řepu do guláše a vařte dalších 10-15 minut, dokud se řepa nezměkne.
  8. Podle chuti dochuťte solí a pepřem.
  9. Servírujte horký guláš s čerstvým chlebem nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *