25. 11. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Cizrnové karbanátky s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chutné a zdravé cizrnové karbanátky s bylinkami, ideální pro vegetariány a milovníky zdravých jídel! Tento recept nabízí jednoduchou přípravu a výtečnou kombinaci cizrny, čerstvých bylinek a koření, které dodají vašemu jídlu nejen skvělou chuť, ale i aromatickou vůni. Cizrnové karbanátky jsou vynikající jako hlavní chod, příloha nebo i jako svačina. Připravte si tyto vyživné karbanátky a překvapte své blízké neotřelým gastronomickým zážitkem. Navštivte náš web pro podrobný recept a tipy na servírování!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny (asi 400 g)
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/4 šálku čerstvě nasekaných bylinek (petržel, koriandr, bazalka, atd.)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Olivový olej pro smažení

Postup

  • Cizrnu sceďte a opláchněte pod tekoucí vodou. Rozmačkejte ji v míse na hrubou pastu, můžete použít buď vidličku nebo bramborovou lis.
  • Na pánvi na troše oleje zpěňte nadrobno nasekanou cibuli a česnek, dokud nezměknou a nezačnou vonět.
  • Do mísy s rozdrcenou cizrnou přidejte osmaženou cibuli s česnekem, vejce, strouhanku, nasekané bylinky, kmín, sůl a pepř.
  • Všechny ingredience důkladně promíchejte. Pokud je směs příliš mokrá, přidejte trochu více strouhanky; pokud je příliš suchá, můžete přidat malé množství vody nebo další vejce.
  • Formujte směs do karbanátků velikosti dlaně. Karbanátky by měly být asi 1,5 cm tlusté.
  • Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a smažte karbanátky z obou stran dozlatova, zhruba 3-4 minuty na každou stranu.
  • Hotové karbanátky přeneste na talíř pokrytý papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.
  • Podávejte horké, případně s vaší oblíbenou omáčkou nebo dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *