21. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna v kokosovém mléce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na cizrnu vařenou v exotickém kokosovém mléce. Tato chutná a zdravá alternativa klasickému pokrmu je bohatá na vlákninu a má příjemně krémovou konzistenci. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahůdku plnou exotických chutí a překvapte své chuťové pohárky!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájenou papriku a nechte restovat a chvíli míchat.
  3. Přisypejte všechny koření (kari, kurkuma, kmín, koriandr) a opékejte krátce, dokud se vůně neuvolní.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte směs provařit.
  5. Přidejte sceděnou cizrnu a nechte vařit asi 10 minut, dokud se vše pěkně prohřeje a spojí.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *