13. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna v kokosovém curry
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte výborný vegetariánský recept na cizrnu? Vyzkoušejte naši lahodnou a jednoduchou verzi cizrny v kokosovém curry! Tento tradiční indický pokrm je plný exotických chutí a vůní. Kokosové mléko dodá jemnou nasládlou chuť a indické koření zvýrazní bohatost a komplexnost jídelního zážitku. Tato cizrna v kokosovém curry je skvělá alternativa pro ty, kteří hledají zdravější a chutné jídlo. Sledujte náš jednoduchý recept a oslňte své chuťové buňky touto slastnou večeří!

Suroviny

  • 1 hrnek sušené cizrny
  • 1 velká cibule, nasekaná na drobno
  • 3 stroužky česneku, nasekané na drobno
  • 1 palice citronové trávy, rozdrcená
  • 1 červená paprika, na kostičky
  • 1 lžíce červeného kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • Čerstvá koriandr, na ozdobu
  • Sůl, podle chuti

Postup

  1. Cizrnu namočte do vody na přes noc. Následující den ji dobře opláchněte.
  2. V hrnci s vodou cizrnu vařte asi 1 až 2 hodiny, dokud není měkká a lehce se rozplývá. Odsajte a strávte stranou.
  3. V hluboké pánvi nebo hrnci si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a citronovou trávu, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte červenou papriku a kari koření a promíchejte. Smažte 1 minutu.
  5. Přidejte vařenou cizrnu a kokosové mléko. Dochutíme solí. Povařte 5 až 10 minut na mírném ohni, dokud se všechny přísady dobře propojí.
  6. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídká, vařte dál, dokud nezhoustne.
  7. Servírujte s rýží nebo naan chlebem. Ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *