23. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na cizrnu s zelenou omáčkou? Tento klasický český pokrm je plný chuti a zdravých ingrediencí. Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, které nasytí vaše tělo, zatímco zelená omáčka dodává svěžest a chuť. Připravit tento pokrm je snadné a rychlé. Přidejte do hrnce cizrnu, oloupanou zeleninu a zelenou omáčku, nechejte vařit a voilà – váš výživný a výtečný oběd je na světě. Vyzkoušejte tento recept na cizrnu s zelenou omáčkou a poznáte, proč je to tak oblíbený pokrm.
Suroviny
- 250 g cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ l vývaru nebo vody
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci nechte cizrnu přes noc namočenou ve vodě.
- Namočenou cizrnu přelijte čistou vodou a vařte ji asi 1 hodinu, dokud nebude měkká.
- Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte prolisovaný česnek, mletý kmín a mletý koriandr. Orestujte chvíli, dokud se nepropojí vůně koření.
- Poté přidejte cizrnu bez vařící vody nebo vývaru. Osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte vývar nebo vodu a vařte 10-15 minut, dokud se příchuť neusadí.
- Pokud je textura příliš hustá, můžete přidat ještě trochu vývaru nebo vody.
- Po vaření nechte jídlo chvíli odpočinout a pak podávejte s chlebem nebo rýží.