15. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na cizrnu s zeleninou a rýží, který je plný aromatických koření a chutných ingrediencí. Tento veganský pokrm je nejen zdravý a vydatný, ale také velmi jednoduchý na přípravu. Dejte si ho k obědu nebo večeři a dopřejte svému tělu skvělou dávku živin. Zároveň je to skvělá alternativa k tradičním jídlům a skvělá inspirace pro všechny milovníky zdravé stravy. Připravte si tento báječný pokrm hned teď a nechte se hýčkat exotickými chuteřmi!
Suroviny
- 1 hrnek cizrny
- 2 hrnky vody
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže na podávání
Postup
- Nejprve cizrnu přes noc namočíme ve vodě.
- Druhý den cizrnu opláchneme a přesypeme do hrnce, přidáme vodu a vaříme cca 30 minut, dokud není měkká.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm sekanou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme koření (kurkuma, kmín, koriandr), osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme uvařenou cizrnu a promícháme, necháme provařit alespoň 5 minut.
- Smaženou cizrnu podáváme s vařenou rýží.